Vapaaehtoistoiminta

On upeiden vapaaehtoistemme ansiota, että voimme tarjota näinkin laajasti toimintaa ja tukea jäsenillemme. Tällä hetkellä toimintaa pyöritetään yli 60 vapaaehtoisen avulla. Koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoiset tehtäviinsä.


Vapaaehtoiseksi tai haluatko ilmoittautua mukaan koulutuksiin?
Ota yhteyttä:

Vapaaehtoistyön koordinaattori
Kaisa Karvonen
P. 045 2343435
kaisa.karvonen@nivelposti.fiMinäkö vapaaehtoiseksi? -ilta

Ti 27.2. klo 16.30-18 Minäkö vapaaehtoiseksi -ilta yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

Haluatko kuulla lisää vapaaehtoistoiminnasta Nivelyhdistyksessä?  Meillä on tarjolla monenlaisia tehtäviä, joissa vapaaehtoiset ovat mukana. Tällä hetkellä vapaaehtoisia kaivataan muun muassa lehtitoimikuntaan ja luentokerhojen ohjaajiksi. Myös toimikuntiin ja esittelijöiksi otamme mielellämme lisää vapaaehtoisia. Ilmoittaudu mukaan ma 26.2. mennessä Kaisalle; 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi. Toiminnasta kertoo lisää vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvonen. Kahvitarjoilu.


Koulutuksia vapaaehtoisille


Vapaaehtoisille tarjotut koulutukset ovat maksuttomia osallistujille!

Vapaaehtoisten IT-ilta

Ti 30.1. klo 16-18 järjestetään yhdistyksen tiloissa vapaaehtoisten IT-ilta. Illan aikana käydään läpi nettiyhteyden jakaminen omasta puhelimesta sekä tutustutaan 1-2 toivotuimpaan sovellukseen/verkossa toimivaan ohjelmaan, joita voi maksutta käyttää. Mukaan otetaan enintään 10 vapaaehtoista.

Koulutukseen tarvitaan mukaan oma älypuhelin. Jos sinulla on kannettava tietokone, saa sen halutessaan ottaa myös mukaan, mutta ilmankin pärjää. Kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu mukaan 25.1. mennessä.


Yhdistyksen esittely ja oman tarinan kertominen

Ti 20.2. klo 16-18 järjestetään yhdistyksen tiloissa koulutus, jonka aiheena on yhdistyksen esittely ja oman tarinan kertominen. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen esittelemisestä kiinnostuneet. Ensimmäisen tunnin aikana käydään läpi yhdistyksen esittelyä ja klo 17 alkaen puhutaan, kuinka voi omaa tarinaansa kertoa. Voit osallistua myös vain esittelyosioon klo 16-17. Ilmoittaudu mukaan 14.2. mennessä vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvoselle, 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi. Osallistujille kahvitarjoilu.

Yhdistyksen esittelijät voivat olla mukana muun muassa erilaisissa tapahtumissa. Oma tarinan kertominen on puolestaan nivelrikosta kertomista oman kokemuksen kautta.


Luentokerhon ohjaaminen -koulutus uusille

Luentokerhoissa näytetään joku Nivelverkko.fi -sivuston video sekä käydään vertaiskeskustelua luennon aiheesta. Luentokerhoja voidaan pitää esimerkiksi asumisyksiköissä, yhdistyksissä ja Varhan toimipisteissä. Luentokerhoja pitävät vapaaehtoiset ja kerhossa on aina kaksi vapaaehtoista vetämässä.

Keskiviikkona 20.3. klo 16.30-18 järjestetään koulutus luentokerhon vetämisestä yhdistyksen tiloissa. Koulutuksessa käydään läpi, kuinka luentokerhoa pidetään ja millaista keskustelua videoista voi käydä. Mukaan saa myös esimerkkikeskusteluja, joita voi pitää myös suorilta käsin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.3.


Mihin vapaaehtoisia tarvitaan?

Alla esimerkkejä vaihtoehdoista.


Hallitus

Yhdistyksen hallitusta johtaa puheenjohtaja. Sekä puheenjohtajan että hallituksen vaalit käydään marraskuussa yhdistyksen syyskokouksessa. Hallituksen jäsenten kausi on kaksivuotinen ja puheenjohtajan yksivuotinen. Hallitus vastaa yhdistyksen toiminnan kokonaisuudesta ja kehittää sitä eteenpäin. Hallitus kokoontuu yleensä kuukausittain pois lukien kesäkuukaudet. Hallituksen jäsenille ei makseta kokouspalkkioita, mutta syntyneet kulut korvataan.

Hallituksen jäsenet ovat eri alojen osaajia ja työssä tarvitaan kaikenlaista kokemusta. Mikäli sinua kiinnostaa hallitustyö, kannattaa keskustella asiasta toiminnanjohtajan, puheenjohtajan tai hallituksen jäsenen kanssa. 

Tapahtumat toimistolla

Tapahtumissa kaivataan usein vapaaehtoisia auttamaan kahvittamisessa sekä hoitamaan käytännön asioita yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Toimistolla on esimerkiksi avoimien ovien päiviä, jolloin päivän aikana tarjoillaa kahvia vieraille.

Esittelyt

Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa kerromme yhdistyksen toiminnasta. Myös jokakeväinen nivelterveysviikko sekä avoimet ovet syksyllä tarjoavat tehtäviä vapaaehtoisille, kun silloin on kaikkea extraa tarjolla. Lisäksi TULE-tietokeskuksen kerran kuukaudessa järjestettäviin yhdistyspäiviin tarvitaan päivystäjiä. Kysy lisää toimistolta!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät tarjoavat tukea ja apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Tärkeää on keskustella muiden samoja kokemuksia läpikäyvien kanssa. Vertaisryhmien ohjaajat koulutetaan ja heillä on itselläänkin kokemusta erilaisista nivelongelmista. Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen, sillä vertaistuessa jaetaan oman arjen ongelmia muiden kanssa luottamuksellisesti. Jos haluat kouluttautua vertaisohjaajaksi, niin ota yhteyttä meihin.

Retkien vetäjä

Haluatko lähteä suunnittelemaan ja ideoimaan jäsenmatkoja? Jos käyt mielelläsi retkillä ja teatterimatkoilla, voit tarjoutua matkanjohtajaksi.  Matkanjohtajana vastuullasi on huolehtia siitä, että ryhmä pysyy koossa, ruokailu sujuu jouhevasti ja kaikilla on mukava tunnelma. Sopivassa kohtaa matkalaisille voi järjestää myös arpajaiset. Retken määränpää voi olla mitä tahansa kotikylän kesäteatterista maakuntamatkoihin tai joulumarkkinoista taidemuseoihin.

Ulkomaanmatkat sekä yön yli kestävät retket järjestämme aina yhteistyössä matkatoimiston kanssa.

Lehti- ja luentotoimikunnat

Jos olet kiinnostunut kehittämään yhdistyksen tiedotusta, on lehti- tai luentotoimikunta sinua varten. Lehtitoimikunnassa suunnitellaan ja tehdään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Nivelposti-lehteä. Luentotoimikunnassa pääset taas vaikuttamaan yhdistyksen pitämiin asiantuntijaluentoihin ja niiden aiheisiin. Tiedotustoiminnan kehittämisen lisäksi tarvitsemme aika ajoin apua yhdistyksen esitteiden ja tapahtumamainosten jakamiseen. Autosta on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen. Esitteitä jaetaan moniin Turun seudun terveydenhuollon toimipisteisiin ja apteekkeihin.

Liikuntatoimikunta

Yhdistyksen liikuntatoimintaa ohjaa liikuntatoimikunta. Siinä vapaaehtoiset suunnittelevat ja ideoivat erilaisia liikuntaryhmiä ja -tapahtumia, joilla lisätään jäsenten hyvinvointia. Voit ehdottaa omia ideoitasi liikuntatoimikunnalle tai sitten ilmoittautua mukaan suunnittelemaan osaksi toimikuntaa.

Vapaaehtoistyön toimikunta

Vapaaehtoistyön toimikunnassa suunnitellaan yhdessä yhdistyksen vapaaehtoisten toimintaa. Siellä mietitään vapaaehtoisille suunnatut koulutukset ja virkistystapahtumat sekä parannetaan vapaaehtoistoiminnan merkityksellisyyttä ja tunnettuutta.