Kuntosaliharjoittelu

Kuntosalivuorot omatoimiseen harjoitteluun Turussa ja Kaarinassa

Hyvä lihaskunto tukee niveliä, joten lihasten vahvistaminen on erityisen tärkeää nivelrikkoisille. Nivelyhdistyksellä on yhdeksän kuntosaliryhmää omatoimiseen harjoitteluun; Turussa neljä ryhmää Impivaaran tilauskuntosali Männistössä, kaksi ryhmää Folkhälsanin palvelutalossa Luolavuorentiellä, jäsenille (myös Turun seudun tule-kumppanuusyhdistykset) suunnatut vuorot Ruusukorttelin ja Lehmusvalkaman Hyvinvointikeskuksissa sekä Turun Seudun Reumayhdistyksen kanssa yhteinen harjoitusvuoro Kaarinan Visiitissä. Vuoroilla käytössä helpposäätöiset, paineilmavastuksella toimivat HUR-laitteet. Ryhmät eivät ole ohjattuja, mutta järjestämme tarvittaessa aloittelijoille opastusta laitteiden käyttöön kuntosaliharrastuksen aloittamisen tueksi. Ryhmissä on perinteisesti vieraillut myös fysioterapeutti kertaalleen kauden aikana antamassa vinkkejä ja ohjausta harjoitteluun.

Ilmoittaudu mukaan verkossa tai Nivelyhdistyksen toimistolle 040 351 3833toimisto@nivelposti.fi. Jäsenhintainen osallistuminen edellyttää jonkun TULE-yhdistyksen (Turun Seudun Nivelyhdistys, Turun Seudun Reumayhdistys, Turun Seudun Luustoyhdistys tai Turun Seudun Selkäyhdistys) jäsenyyttä. Kaikkiin liikuntaryhmiin, joissa on tilaa, voi ilmoittautua mukaan myös kesken kauden. Lyhyempi kausi huomioidaan osallistumismaksussa.

Huomioithan, että Impivaarassa osallistumismaksuun ei sisälly uintilippua. Varusteiksi tarvitaan mukava ja joustava asu, sisäkengät sekä vesipullo ja hikipyyhe.

KEVÄT 2024

Turku


Uusi! Folkhälsanin esteetön kuntosali

Paikka: Folkhälsanin palvelutalo, Luolavuorentie 7A, Turku. Sisäänpääsyyn vaaditaan ovikoodi, jonka saat ilmoittautuessasi ryhmään. Koodin luovuttaminen eteenpäin on ehdottomasti kielletty. Kuntosali on katutason alapuolella ja sinne kuljetaan aulasta portaita tai hissillä. Pukutilat sijaitsevat salin yhteydessä.

Kevätkausi 2024: 11.1.-30.5.2024 (pl. helatorstai 9.5.) / 20 kertaa

Kauden hinta: 60 €/jäsenet, 80 €/muut


Ryhmät:

torstaisin klo 11:00-12:00 

torstaisin klo 12:00-13:00 


Impivaaran uimahalli, tilauskuntosali Männistö

Paikka: Uimahallinpolku 4, Turku. Kolmas kerros. Pukutilat sijaitsevat salin vieressä (suihkut, EI saunaa).

Ryhmät kokoontuvat 10 minuuttia ennen tunnin alkua kassan edessä, missä vapaaehtoinen jakaa rannekkeet ja kirjaa osallistujat listaan.

Kevätkausi:9.1.-30.5. (pl. vappuaatto 30.4. ja helatorstai 9.5.)

Tule-tietokeskuksen fysioterapeutti vierailee vuoroilla antamassa ohjausta ja harjoitteluvinkkejä tiistaina 20.2. ja torstaina 4.4. 

Syyskauden hinta: 60 €/jäsenet, 80 €/muut (20 kertaa), hintaan ei sisälly uintilippua. Tiistain klo 12 vuorolla jäsenhinta voimassa myös Turun Seudun Psoriasisyhdistyksen jäsenille.


Ryhmät:

tiistaisin klo 11.00-12.00

tiistaisin klo 12.00-13.00

torstaisin klo 12:30-13:30

torstaisin klo 13:30-14:30 


Lehmusvalkaman kuntosalivuoro 

Paikka: Lehmusvalkaman hyvinvointikeskus, Karviaiskatu 7, Turku

Aika: tiistaisin klo 17.30-19.00

Ryhmän kesto: 9.1.-28.5. (pl. vappuaatto 30.4.)

Tule-tietokeskuksen fysioterapeutti vierailee vuorolla antamassa ohjausta ja harjoitteluvinkkejä tiistaina 6.2.klo 17.30-18.15

Osallistujille maksuton, suunnattu yhdistyksen jäsenille. Yhdistyksen vapaaehtoinen paikalla. Ei ennakkoilmoittautumista – tule silloin, kun itsellesi sopii.


Ruusukorttelin kuntosalivuoro 

Paikka: Ruusukorttelin hyvinvointikeskus, Puistokatu 11 B, käynti Koulukaudun puolelta.

Aika: maanantaisin klo 16.00-17.30

Ryhmän kesto: 8.1.-27.5. (pl. pääsiäinen 1.4.)

Tule-tietokeskuksen fysioterapeutti vierailee vuorolla antamassa ohjausta ja harjoitteluvinkkejä maanantaina 18.3. klo 16-16.45

Osallistujille maksuton, suunnattu yhdistyksen jäsenille. Yhdistyksen vapaaehtoinen paikalla. Ei ennakkoilmoittautumista – tule silloin, kun itsellesi sopii.


Kaarina

Esteetön kuntosali Visiitti

Kosteusvauriosta johtuvat remontti- ja kuivatustyöt jatkuvat edelleen, mutta harjoittelu on mahdollista hiukan normaalitilannetta pienemmällä kapasiteetilla. Tutustu Kaarinan kaupungin ohjeisiin ennen vuorolle osallistumista: remontin aiheuttamat vaikutukset kuntosaliharjoitteluun

Turun Seudun Nivelyhdistyksen ja Turun Seudun Reumayhdistyksen yhteinen vuoro omatoimiseen harjoitteluun. Visiitin kuntosali on suunnattu toiminta- ja liikuntakyvyltään heikentyneille ikääntyneille, vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille, jotka tarvitsevat esteetöntä ja helppokäyttöistä kuntosalia. Ei ennakkoilmoittautumista.

Paikka: Rantayrttikatu 1, Kaarina

Aika: maanantaisin klo 16:30–18:00

Ryhmän kesto: 8.1.-27.5. (pl. pääsiäinen 1.4.)

Tule-tietokeskuksen fysioterapeutti vierailee vuorolla antamassa ohjausta ja harjoitteluvinkkejä maanantaina 26.2.

Hinta: 40 €/kevätkausi 65+ kortilla (yli 65-vuotiaat kaarinalaiset) tai Esteetön Kuntosali-kortilla (muut).

Kortteja voi ostaa Palvelupiste Fiskarista (Lautakunnankatu 1) Valmistaudu esittämään jäsenkorttisi kortin ostamisen yhteydessä.


Kuntosalien pelisäännöt

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen kaikilla kuntosaleilla harjoitellaan yhteisten pelisääntöjen mukaan. Muiden tahojen ylläpitämillä kuntosaleilla voi myös olla esillä tilakohtaisia ohjeita. Tutustuthan niihin. Näin taataan kaikille toimivat, siistit ja turvalliset harjoitteluolosuhteet.

 • Kuntosalien ikäraja on 15 vuotta. Ethän ota salille turvallisuussyistä
  mukaan pieniä lapsia odottelemaan harjoittelusi ajaksi.
 • Käytä sisäkenkiä.
 • Harjoittele sisäliikuntavarusteissa, ei ilman paitaa.
  Uimahallien kuntosaleilla ei harjoitella uima-asussa.
 • Laita painot takaisin säilytystelineisiin harjoituksen jälkeen.
 • Käytä tarvittaessa hikipyyhettä suojaamassa laitteita,
  näin seuraavankin harjoittelijan on mukava treenata.
 • Ilmoitathan henkilökunnalle laitevioista ja korjaustarpeista.
 • Älä tuo särkyviä juoma- ja pesuainepulloja puku-, pesu- ja kuntosalitiloihin.
 • Tarttuvia tauteja sairastavien tulee välttää kuntosalilla käyntiä.