Vertaistoiminta

Sinun ei tarvitse olla yksin nivelvaivojesi kanssa! Vertaistapahtumista ja vertaisryhmistä saat apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Keskustelu samaa kokeneen kanssa auttaa eteenpäin. Yhdistyksellä on käytössään myös vertaispuhelin, johon soittamalla saa tukea. Puhelimeen vastaa vertaisneuvoja, keneltä voi kysyä neuvoja omaan arkeen. Vertaispuhelimen numero on 050 593 9003. Jos numero ei vastaa, kannattaa olla yhteydessä yhdistyksen toimistoon, jolloin välitämme pyynnön eteenpäin ja sinulle soitetaan takaisin.


Vertaistukea voi saada myös henkilökohtaisesti, jolloin sopiva tapa sovitaan tarvitsijan kanssa. Vertaistapaaminen voidaan toteuttaa puhelimitse, kasvotusten tai Teamsin kautta. Kun joku ilmoittaa toiveesta saada jutella ja saada vertaistukea, kysymme vapaaehtoisiltamme mahdollisuutta tarjota keskusteluseuraa ilmoittajan toivomalla tavalla. Tapaamisia voidaan sopia päivään tai iltaan, kuinka kummallekin sopii ja toimisto hoitaa yhteydenpidon kumpaankin.  Jos haluat yksilöllistä vertaistukea, olethan yhteydessä toimistoomme, kaisa.karvonen@nivelposti.fi tai p. 045 23 43 435. Autamme sinua mielellämme!

Syksyn 2024 vertaisryhmät ja tapahtumat

Huom! Syksyn 2024 vertaisryhmiin ei pääsääntöisesti ole ennakkoilmoittaumista muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Näistä on aina ryhmän kohdalla maininta erikseen!

 

Maanantain vertaisryhmät

Ryhmät kokoontuvat yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15, Turku (sisäänkäynti Helsinginkadun puolelta). Voit osallistua mukaan myös etäyhteydellä yhdistyksen tiloissa oleviin kertoihin (teams). Jos tulet etänä mukaan, pyydä linkkiä osoitteesta toimisto@nivelposti.fi viimeistään 1,5 h ennen alkua.

Katso aina ryhmäkohtainen aloitusaika.

 • Ma 2.9. klo 16.30  Maanantain vertaisilta: Maanantain vertaisryhmässä aiheena fasciahodotFysioterapeutti Hanna Malmi tulee puhumaan aiheesta.
 • Ma 14.10. klo 17  Maanantain vertaisilta: aiheena Lonkan ja pakaran alueen kivut. Kerran tulee pitämään fysioterapeutti OMT Arto Jokela.
 • Ti 19.11. ja 26.11. Kahden kerran vertaisryhmä, aiheena sormien nivelrikko. Ryhmää vetää fysioterapeutti Ina Vihilehti ja siinä saa tietoa, vertaistukea ja liikeharjoitteita.  Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa yhdistyksen tiloissa eli ti 19.11. ja ti 26.11. klo 13-14.30.  Ilmoittaudu mukaan 12.11. mennessä. Mukaan otetaan 10 osallistujaa. Etusijalla osallistujissa ovat ne, jotka pääsevät kummallakin kerralla mukaan.

   

 

 

Skipbokaffet

Skipbokaffet ovat vapaamuotoista kahvittelua ja Skip-Bon pelaamista kerran kuukaudessa torstaisin klo 10-12.  Skipbokaffeilla voi kahvittelun ja pelailun lomassa leppoisasti jutella omista vaivoista ja tutustua uusiin ihmisiin. Skipbokaffet järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B.

Syksyn 2024 päivämäärät:

 • To 12.9.
 • To 24.10.
 • To 14.11.
 • To 12.12.

Niveltreffit

Niveltreffit järjestetään kerran kuussa (poislukien heinäkuu) tiistaisin klo 13 Turun Kellariravintolassa, Linnankatu 16. Omakustanteinen lounas: keittolounas salaatteineen 10.7 €  tai buffetlounas 13.5 €.  Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen.

Osallistujia on yleensä noin kymmenen. Uudet ovat tervetulleita mukaan! Keskusteluaiheet vaihtelevat eri kertoina osallistujien toiveiden mukaan.

Tapaamispäivät Kellariravintolassa vuonna 2024:

 

 • Ti 18.6.
 • Ti 20.8.
 • Ti 17.9.
 • Ti 15.10.
 • Ti 19.11.
 • Ti 17.12

Lisäksi kesällä myös Niveltreffit rannalla ti 6.8. klo 15 Ekvallan uimarannalla, os. Kakskerrantie 618. Tapaaminen Ekvallan esteettömällä uimarannalla, joka sijaitsee Satavan saarella Kakskerran ja Hirvensalon välissä. Matkaa Turun keskustasta on sinne n. 10 km, mutta matka taittuu kätevästi autolla, bussilla tai polkupyörällä. Varaa mukaasi uima-asu, aurinkovoidetta, sekä riittävästi evästä ja juotavaa. Ekvallan uimarannalla voi olla myös kahvila auki, mutta elokuun aukioloajoista ei vielä ole varmuutta. Uimarannalla on pukukopit vaatteiden vaihtoa varten, wc sekä pöytiä, missä nauttia eväistä. Yhdistyksestä mukana on vapaaehtoisemme Marjo Suominen.

 

LUKUPIIRI

Lukupiiri järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17-18.30 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B. Jos haluat tulla mukaan etäyhteydellä, ole silloin yhteydessä toimistoon, toimisto@nivelposti.fi, jotta saat Teams-linkin sähköpostiisi.

Syksyn  2024 päivämäärät ja luettavat kirjat:

·        Ke 11.9. 
 

·        Ke 16.10 Frans Emil Sillanpää: Silja -nuorena nukkunut 
 

Kirjan kuvaus:

Teos kertoo nuoren piikatytön Silja Salmeluksen, sukunsa viimeisen vihannan lyhyen elämäntarinan. Romaani ilmestyi vuonna 1931, ja sitä pidetään Sillanpään parhaimpana ja menestyneimpänä romaanina.

Ainoan suomalaisen Nobel-kirjailijamme teoksesta huokuu syvä rakkaus tähän maahan ja sen kansaan. Etenkin vuodenaikojen ja luonnon kuvaukset ovat rikkaita ja maalailevia. Sillanpää kuvailee myös kauniisti nuoren tytön elämää ja nuorta rakkautta. Erityisen hienosti hän on onnistunut ikuistamaan Siljan ja tämän isän, Kustaan, lämpimän tunnesiteen. 

·        Ke 13.11. Khaled Hosseini: Leijapoika 

Kirjan kuvaus:
Amir, mahtimiehen poika, ja Hassan, köyhän palvelijan poika, ovat erottamattomat ystävykset leikkiessään Kabulin kujilla. Sitten leijanlennätyskilpailussa tapahtuu petos, joka erottaa pojat toisistaan. Vuosien jälkeen Yhdysvaltoihin paennut Amir palaa talibanien hallitsemaan Afganistaniin sovittamaan tekoaan.

·        Ke 11.12. Gianni Solla: Ystävyyden oppimäärä
Teoksen kuvaus:
Karun kaunis italialainen menestysromaani kolmesta ystävyksestä ja sanojen voimasta kovina aikoina.

1942, Tora e Piccillin kylä. Davide on sikafarmarin kampurajalkainen poika. Isä on vannoutunut fasisti, joka ei usko koulutukseen. Daviden ainoa ystävä Teresa on opettanut Davidelle kirjaimet ja muutamia numeroita.

Kun juutalaiset peltotyöläiset saapuvat kylään Mussolinin käskystä, asukkaat nousevat kapinaan. Davidekin pieksee joukon mukana nuoren Nicolasin. Myöhemmin he ystävystyvät aitaa maalatessaan, ja Nicolas alkaa isänsä kanssa vaivihkaa opettaa Davidea lukemaan. Kun Daviden isä kuulee tästä, hän tappaa kostoksi Daviden suosikkisian. Se on Davidelle viimeinen piste.

·        

 

Yhteislaulut

Yhteislaulut järjestetään noin kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18.30-20.15 Taimi II tiloissa, Puutarhakatu 21, Turku. Osallistumismaksu 2 € sis. kahvit. Varaathan tasarahan. Laulamme Pertti Tammisen johdolla. Musikantteina soittelevat Mauno Juhani Kuusisto ja Keijo Salmela.

Yhteislaulujen päivämäärät syksyllä 2024:

 • Ke 4.9.
 • Ke 2.10.
 • Ke 6.11.
 • Ke 4.12. 

   

Kuvassa näkyy meren ulappaa ja kaukaisuudessa siintää vihreitä saaria. Taivaalla on muutamia pilviä.
Kuva on syysleiriltä 2023 ja kuvassa on Itämeren rantaa Sinapin leiriltä kuvattuna. Seuraava hyvinvointileiri tulee jälleen syksyllä 2024.