Nivelterveysviikko

Nivelterveysviikkoa vietetään keväällä yhdessä Turun Seudun Nivelyhdistyksen ja Suomen Nivelyhdistyksen kanssa.  Alta näet kummankin yhdistyksen tapahtumia, joihin voi osallistua joko etänä tai paikan päällä.


Nivelterveysviikon teema 2024: 

Nivelrikon ennaltaehkäisy ja motivaatio elämäntapamuutokseen.


maanantai 15.4.

Tutustuminen geokätköilyyn klo 16.30-18.00. Tapaaminen Maarian kirkon parkkipaikalla, Maunu Tavastin katu 2. Ilta sopii myös huonommin liikkuville. Pääset käytännön kautta oppimaan, mitä on geokätköily. 


tiistai 16.4.

Niveltreffit järjestetään kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13.00 Turun Kellariravintolassa, Linnankatu 16.  Omakustanteinen lounas. Keittolounas salaatteineen hintaan 10.7 € tai buffetlounas 13.5 €.  Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen

Gruppbesök till Åbo Yrkeshögskolans Kunnonkoti, ett rådgivnings- och besökscenter för tillgängligt boende, ICT-city, Joukahainengatan3, Åbo (A-vingen, vån. 2) kl. 14.00-16.00. Möjlighet att bekanta sig med olika hjälpmedel och lösningar som förbättrar hinderfriheten i hemmet och underlättar vardagen. Avgiftsfri, anm. senast tis 2.4. vie mejl hanna.okodugha(at)nivelposti.fi eller per tfn 050 575 0613.


keskiviikko 17.4.

Ulkoilua yhdessä Vuokkokodin asukkaiden kanssa klo 13.00–14.30. Vuokkokoti, Murkionkatu 10. Ilmoittaudu 11.4. mennessä. Ilmoita samalla, voitko työntää pyörätuolia vai haluatko kävellä vain rollaattoreilla kulkevien vierellä.

Lukupiirissä käsiteltävänä kirjana on McEwan Ian: Rannalla klo 17.00-18.30. Turun Seudun Nivelyhdistys Ry, Lonttistentie 9 B 15.

Luento: Lääkkeenä liikunta - apua nivelrikkoon ja muihin tule-sairauksiin

UKK-instituutin johtaja, lääketieteen tohtori Tommi Vasankari. Naantalin kylpylässä, Matkailijantie 2, klo 17.30 alkaen.

Luento taltioidaan katsottavaksi www.nivelverkko.fi  -sivustolle ja se lähetetään myös suorana livestream-lähetyksenä Nivelverkon Youtube-kanavan kautta. Livestriimin osoite on https://www.youtube.com/watch?v=0RF7-tSvNGA


torstai 18.4.

Skipbokaffet ovat vapaamuotoista kahvittelua ja Skip-Bon pelaamista kerran kuukaudessa torstaisin klo 10.00-12.00.  Skipbokaffeilla voi kahvittelun ja pelailun lomassa leppoisasti jutella omista vaivoista ja tutustua uusiin ihmisiin. Skipbokaffet järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

Liiku lähellä Lonttisten ryhmä klo 12.30-13.30. Aloitetaan yhteisellä tuolijumpalla, jonka jälkeen kävelylenkki lähialueella. Lopuksi juodaan kahvit yhdistyksen toimitilassa. Voit osallistua koko ajaksi tai vain osaksi aikaa.

Lisätietoa Liiku lähellä-toiminnasta https://www.turku.fi/liikulahella 

Pöytäcurlingin lajikokeilu klo 14.00-15.00. Bowler, Yliopistonkatu 29. Halukkaille omakustanteinen lounas klo 13.00 alkaen Bowlerin lounasravintolassa (buffet 12,70 € tai keitto ja salaattipöytä 9,50 €). Mini- eli pöytäcurlingin säännöt ovat yksinkertaiset ja peli sopii kaikille. Hinta 5 €/hlö, käteismaksu paikan päällä yhdistyksen vapaaehtoiselle. Mukaan mahtuu yhdeksän osallistujaa. Ilm.viim. ma 15.4.


perjantai 19.4.

Ei se muillakaan aina nuotilleen mene... Jenni Kokander ja Jaakko Saariluoma hauskuuttavat palkitun näytelmäkirjailija Florian Zellerin komediassa "Täydellinen lauantai". Ilmoittautuminen on päättynyt.


Esittelemme toimintaamme 

Wiklundin apteekilla ma-pe klo 10.00-14.00.


Lisäksi koko viikon katsottavissa verkkoluento

Lakimies Kaisa Mähkän luento ”Edunvalvontavaltuutus – miksi ja miten se tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon asiakirjaa laadittaessa?” katsottavissa Nivelverkossa 15.-28.4. välisen ajan. Luentotaltiointi tehdään 12.3. olevalta luennolta.Suomen Nivelyhdistys ry:

Katso ohjelma heidän sivuiltaan: https://nivel.fi/toiminta/nivelterveysviikko/ 

ma 15.4. klo 18.00–18.45
Hyvällä unella kohti aktiivisempaa arkea -webinaari
Webinaariluennossa käydään läpi nukkumisergonomian perusteet ja kuinka se vaikuttaa nivelkipuihin. Tämän lisäksi tutustutaan kivun, unen ja aktiivisuuden vuorovaikutukseen. Asiantuntijana fysioterapeutti Dora Lagerspetz.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Tempurin kanssa. Osallistu webinaariin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Voit osallistua webinaariin ilman Teams-sovellusta. Sitä ei tarvitse asentaa koneellesi liittyäksesi webinaariin. Käytä mieluiten selaimia: Microsoft Edge tai Google Chrome.

ke 17.4. klo 18.00–19.00
Suuntana hyvä elämä vaivoista huolimatta
Kuinka voi tehdä elämäntapamuutoksen omien sisäisten tekijöiden avulla. Keinoja ovat mm. kehon kuuntelemisen taito ja kestävä muutos, joiden avulla voi löytää oman elinvoiman vahvistumisen ja parantuneen toimintakyvyn.
Luennoitsija: Farmasian tohtori, positiivisen psykologian valmentaja Hanna Kortejärvi. Kommenttipuheenvuoro: kokemustoimija Jutta Varis.

Paikka: Kampin palvelukeskus, juhlasali, 2. krs, Salomonkatu 21 B, Helsinki.
Luentoa on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Suomen Nivelyhdistyksen YouTube-kanavalla. Luennosta tehdään myös tallenne, joka on katsottavissa YouTube-kanavallamme samaa linkkiä käyttäen.

to 18.4. klo 12.00-12.45 
Tanssi ottaa aivoon – MemoDancetunti verkossa
Tanssinopettaja, fysioterapeutti Leila Ketola ohjaa helpon ja hauskan tunnin, jonka tavoitteena on löytää tanssin ja onnistumisen ilo, aktivoida aivoja ja koko kehoa. Tanssin avulla myös kipu usein helpottuu.


Ilmoittaudu tanssitunnille 14.4. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-osallistumislinkki 1–2 päivää ennen tapahtumaa. Ilmoittautumiset tästä


Osana viikkoa Turun Seudun Nivelyhdistys ja Suomen Nivelyhdistys tekivät kyselyn, jossa selvitettiin terveellisten elintapojen vaikutuksesta omaan hyvinvointiin. Kyselyn perusteella laadittiin artikkeli, jonka voi lukea täältä.