Tulevia tapahtumia

 

TULE-tietokeskuksen miniluennot

Luennot järjestetään TULE-tietokeskuksessa, Humalistonkatu 10.
syksyllä luentoja  ja muuta ohjelmaa seuraavasti:

  • Ti 16.10. klo 12 Selkäpäivä: Selkäleikkaus – valmistautuminen ja kuntoutus leikkauksen jälkeen. Luennoitsijana TYKS Orton ft:t Suvi Mäntyniemi ja Hilkka Palosaari
  • To 18.10. klo 12 Luustopäivä: Liikkuminen nikamamurtuman jälkeen -miniluento
  • Ke 24.10. klo 12-18 Mittauspäivä
  • Ke 31.10. klo 12 Kipu kuriin -miniluento + kivun visuaaliharjoitus

***
 

Muistatko vielä sen päivän

Muistatko vielä sen päivän on larp, jossa elävöitetään senioriryhmän jakama nuoruusmuisto. Muistoksi on valikoitunut 50-luvun tanssit.

Jaetun nuoruusmuiston innoittamana palaamme vuoteen 1958 ja järjestämme

TANSSIT

Palvelutalo Kotikunnaksessa
maanantaina 22.10 klo 12.30–14.30.

Tapahtuma on maksuton ja sinne on vapaa pääsy.
Toivomme kuitenkin osallistujien kunnioittavan tapahtuman henkeä esimerkiksi pukeutumalla 50-luvun vaatteisiin ja eläytyen muutenkin kyseiseen vuosikymmeneen. Muista myös ottaa mukaan pikkurahaa buffettia varten.

Tapahtumassa soittaa Kaarina-teatterin jäsenistä koostuva livebändi, joka tämän tapahtuman ajan tottelee nimeä Matti Jurva & Kolumbian orkesteri.

Tapahtumaa koordinoi Kerttu Lehto. Yhteistyökumppaneita ovat Kotikunnaksen palvelutalo, Eläkkeensaajien keskusliitto, Turun ammattikorkeakoulu, Turun ammatti-instituutti ja Kaarina-Teatteri. Hanketta rahoittaa Kansan sivistysrahasto.

Lisätietoa: Kerttu Lehto, Muistatko vielä sen päivän hankekoordinaattori
sähköposti: kemleh[at]utu.fi
puhelin: 045 171 0917

***
 

Kunnonkodin avajaiset

Aika: 24.10.2018 klo 10 -16

Paikka: ICT-city, Joukahaisenkatu 3, A siipi, 2krs, 20520 Turku

Opastus pääovelta. Esteetön kulkumahdollisuus.

Samalla pääset tutustumaan kuntoutuksen muuhunkin toimintaan ja tiloihin!

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

***
 

Arjen avun lähteille – lyhyt johdatus ikääntyneen etuuksiin ja palveluihin

Munuais- ja maksaliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto ja Hengitysliitto yhteistyössä Ikääntyneitä koskeva sosiaaliturva: mistä apua, miten arjessa eteenpäin? 23.10.2018 klo 12-15, Turku Taimi II:n toimitalo, Puutarhakatu 21, 20100 Turku Sairastaessa, läheisen sairastuessa tai eläkkeellä ollessa moni joutuu pohtimaan, miten selvitä ja kuinka saada arki sujumaan. Sairaus ja sairastaminen järkyttää myös taloutta. Eläkkeensaajien joukossa on runsaasti pienituloisuutta.

Tavoitteena on, että jokainen voi elää arkeaan mahdollisimman hyvävointisena, terveenä ja toimintakykynsä säilyttäen omassa iässään, juuri siinä parhaassa. Onko eläkkeensaajalle kuitenkaan tuekseen riittävästi tietoa tarjolla?

Tavoitteena on kannustaa ikääntyneitä hakemaan ja löytämään tietoa tuen mahdollisuuksista. Tilaisuuden teemoina ovat ikääntyneitä ja pitkäaikaissairaita koskevat oikeudet, niihin liittyvät etuudet ja niiden hakeminen. Lisäksi toivomme yhdistysten toimijoiden verkostoituvan keskenään.

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja löytämään vinkkejä arjen haasteista selviämiseen! Tilaisuudessa on materiaalia, jota osallistujat voivat ottaa kotiin viemisiksi tai jaettavaksi eteenpäin. Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Toivomme kaikkien tiedottavan omalla alueellaan toteutettavasta tapahtumasta ja kokoamaan jäsenensä mukaan.

***
 

Suomen Nivelyhdistyksen luento

Kumppanimme Suomen Nivelyhdistys järjestää sunnuntaina 28.10. klo 14.00 luennon Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa (Puistokatu 11, Turku). Ortopedi Esko Kaartinen luennoi nivelrikosta, sen tunnistamisesta sekä eri hoitomuodoista. Luennolle on vapaa pääsy. Luennon jälkeen on Suomen Nivelyhdistyksen syyskokous.

Suomen Nivelyhdistys on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää nivelsairaiden mahdollisuuksia tulla toimeen sairautensa kanssa sekä pyrkii myös nivelsairauksien ennaltaehkäisyyn. Lisätietoja: www.nivel.fi

***
 

Virkistyspäivä omaistaan hoitaville 30.10. Tammiluodon viinitilalla

Virkistyspäivä on tarkoitettu heille, joka et ole ns. virallinen omaishoitaja eli et saa omaishoidon tukia, mutta joka säännöllisesti hoidat omaistasi tai vastaat hänen asioistaan. Virkistyspäivän ajaksi voit halutessasi viedä omaisesi hoidettavaksi klo 8.00 lähtien Turun Omaishoitokeskukseen, Vanha Hämeentie 105. Hoitopäivä on maksuton. Päivän kesto on noin 9-15. Virkistys- ja hoitopäivä on osallistujille maksuton.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään 15.10.2018: Eini Pihlajamäki, puh. 050 368 5878, Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry

Lue lisää päivän aikataulusta tapahtuman mainoksesta.

***
 

Painonhallintakursseja kansalaisopistoissa

Hyvän olon painonhallintaryhmä, Raisio-opisto

Ryhmä painonhallinnasta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on hyvä olo ja pysyvä painonhallinta, jonka tukemiseksi mietitään omia pieniä, päivittäisiä muutoksia liittyen painonhallintaan, ravitsemustottumuksiin, liikuntaan sekä terveyteen. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Turun Seudun Nivelyhdistys ry:n kanssa. Tiistaisin 27.11.–18.12.2018 ja 8.1.–29.1.2019 klo 17.30–19.00. Raision lukio, luokka 1, Kirkkoväärtinkuja 18, Raisio.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen

***

Rentoa painonhallintaa, Kaarinan kansalaisopisto

Unohda laihduttaminen ja rakenna oma tapasi hallita painoa ilman turhaa syyllisyyden tunnetta. Kurssilla pyritään löytämään jokaiselle mielekäs ja sopiva tapa liikkua sekä terveellinen ruokavalio ja pysyvä muutos rennolla otteella. Keskiviikkoisin 16.1.–13.3.2019 klo 17.30–19.00 (ilm. viim. 10.1.2019 klo 15). Kaarinan lukio, Kansalaisopisto 7, Voivalantie 7-9, Kaarina.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen

***

Hyvinvoiva minä, Kaarinan kansalaisopisto

Elämäntapamuutos voi tapahtua miellyttävästi vähitellen pienten ja yksinkertaisten tekojen kautta. Kurssi antaa keinoja onnistuneeseen ja pysyvään elämäntapamuutokseen ja auttaa pohtimaan omia valintoja ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Torstaisin 6.9.–27.9.2018 klo 17.30–19.00 (ilm. viim. 31.8.2018). Kaarinan lukio, Matematiikka 8, Voivalantie 7-9, Kaarina.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen

***

Rentoa painonhallintaa, Naantalin opisto

Unohda laihduttaminen ja rakenna oma tapasi hallita painoa ilman turhaa syyllisyyden tunnetta. Kurssilla pyritään löytämään jokaiselle mielekäs ja sopiva tapa liikkua sekä terveellinen ruokavalio ja pysyvä muutos rennolla otteella. Tiistaisin 5.3.–9.4.2019 klo 18.00–19.30. Kalevanniemen koulu, Opintie 2, Naantali.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen

***

Hallitse mielesi – hallitset painosi, Lieto-opisto

Tule löytämään intoa ja motivaatiota elämäntaparemonttiin. Tehtävien, sparrauksen ja vertaisten avulla voit löytää itsestäsi uudenlaista voimaa, viisautta ja rohkeutta, jonka avulla muutos elämääsi mahdollistuu. Metodeina elämäntaidon valmennus (coaching), tietoisuustaidot, NLP sekä tavoitekartta. Edellytyksenä on, että olet perillä oikeansuuntaisista ravinto- ja liikuntatottumuksista ja sinulla on vilpitön halu parantaa omaa elämänlaatuasi. Maanantaisin 10.9.–3.12.2018 ja 7.1.–29.4.2019 klo 18.00–20.30. Jokilaakson koulu, Karjatie 9, Lieto.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen

***