On upeiden vapaaehtoistemme ansiota, että voimme tarjota näinkin laajasti toimintaa ja tukea jäsenillemme. Tällä hetkellä toimintaa pyöritetään yli 80 vapaaehtoisen avulla. Koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoiset tehtäviinsä.

Vapaaehtoiseksi? Ota yhteyttä:
P. 045 2343435
kaisa.karvonen@nivelposti.fi

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten sinäkin voisit auttaa.

Koulutuksia vapaaehtoisille

Vapaaehtoistoiminnan kurssi

Tule mukaan vapaaehtoisena yhdistyksen toimintaan! Kurssilla saat hyvän tietopaketin ja kuulet eri mahdollisuuksista toimia mukana yhdistyksessä.   Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä esimerkiksi yhdistyksen toimikunnissa, ryhmän ohjaajana, yhdistysesittelyjen pitäjänä tai vertaistukitoiminnan parissa. Jos et pääse mukaan joka kerralle, voit olla mukana myös osan päivistä.

Vapaaehtoistoiminnan kurssi järjestetään keväällä maalis-huhtikuussa päiväkurssina. Mahdollinen iltakurssi järjestetään syksymmällä. Kevään aloituspäivä on ke 25.3 klo 12-14.  Muut kokoontumispäivät ovat ma 30.3 klo 12-14, to 2.4. klo 12-14 ja pe 3.4.  klo 10-14. Osallistujille tarjotaan kurssilla kahvit, paitsi perjantaina on myös lounastauko.

Lisätietoja kurssista antaa vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvonen, 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi. Hänelle voit myös ilmoittautua ke 18.3. saakka.

Mihin vapaaehtoisia tarvitaan?

Alla esimerkkejä vaihtoehdoista.

Tapahtumat toimistolla

Tapahtumissa kaivataan usein vapaaehtoisia auttamaan kahvittamisessa sekä hoitamaan käytännön asioita yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Toimistolla on esimerkiksi avoimien ovien päiviä, jolloin päivän aikana tarjoillaa kahvia vieraille.

Esittelyt

Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa kerromme yhdistyksen toiminnasta. Myös jokakeväinen nivelviikko työllistää runsaasti vapaaehtoisia, kun olemme esittelemässä toimintaamme apteekeissa. Lisäksi TULE-tietokeskuksen kerran kuukaudessa järjestettäviin yhdistyspäiviin tarvitaan päivystäjiä. Kysy lisää toimistolta!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät tarjoavat tukea ja apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Tärkeää on keskustella muiden samoja kokemuksia läpikäyvien kanssa. Vertaisryhmien ohjaajat koulutetaan ja heillä on itselläänkin kokemusta erilaisista nivelongelmista. Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen, sillä vertaistuessa jaetaan oman arjen ongelmia muiden kanssa luottamuksellisesti. Jos haluat kouluttautua vertaisohjaajaksi, niin ota yhteyttä meihin.

Liikuntaryhmien avustajat

Vesijumpissa ja kuntosaleilla yhdistyksessä on liikunta-avustaja.  Kuntosaleilla he merkkaavat ylös kävijät ja voivat aina pientä neuvoa antaa laitteista, kun ovat itse kokeneita kävijöitä.

Verkahovin vesijumpissa on joka ryhmälle nimetty allasavustaja, joka merkitsee listaan osallistujien nimetä. ryhmässä käyvät 10-korttilaiset antavat hänelle kortin, johon allasavustaja merkkaa kerran käytetyksi.  Allasavustaja voi myös tarpeen mukaan autella pukeutumisessa ja peseytymisessä sekä neuvoo mielellään käytännön asioissa.

Virkistystoimikunta

Virkistystoimikunta huolehtii jäsenmatkojen suunnittelusta ja ideoinnista. Jos käyt mielelläsi retkillä ja teatterimatkoilla, voit tarjoutua matkanjohtajaksi tai ilmoittaa kiinnostuksesi tulla mukaan virkistystoimikuntaan, joka kokoontuu noin parin kuukauden välein.  Matkanjohtajana vastuullasi on huolehtia siitä, että ryhmä pysyy koossa, ruokailu sujuu jouhevasti ja kaikilla on mukava tunnelma. Sopivassa kohtaa voit järjestää matkalaisille myös arpajaiset. Retken määränpää voi olla mitä tahansa kotikylän kesäteatterista maakuntamatkoihin tai joulumarkkinoista ydinvoimalaan. Ulkomaanmatkoissa meillä on aina mukana matkatoimisto apuna käytännönjärjestelyissä.

Lehti- ja luentotoimikunnat

Jos olet kiinnostunut kehittämään yhdistyksen tiedotusta, on lehti- tai luentotoimikunta sinua varten. Lehtitoimikunnassa suunnitellaan ja tehdään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Nivelposti-lehteä. Luentotoimikunnassa pääset taas vaikuttamaan yhdistyksen pitämiin asiantuntijaluentoihin ja niiden aiheisiin. Tiedotustoiminnan kehittämisen lisäksi tarvitsemme aika ajoin apua yhdistyksen esitteiden ja tapahtumamainosten jakamiseen. Autosta on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen. Esitteitä jaetaan moniin Turun seudun terveydenhuollon toimipisteisiin ja apteekkeihin.

Liikuntatoimikunta

Yhdistyksen liikuntatoimintaa ohjaa liikuntatoimikunta. Siinä vapaaehtoiset suunnittelevat ja ideoivat erilaisia liikuntakursseja ja tapahtumia, joilla lisätään jäsenten hyvinvointia. Voit ehdottaa omia ideoitasi liikuntatoimikunnalle tai sitten ilmoittautua mukaan suunnittelemaan osaksi toimikuntaa.

Vapaaehtoistyön toimikunta

Vapaaehtoistyön toimikunnassa suunnitellaan yhdessä yhdistyksen vapaaehtoisten toimintaa. Siellä mietitään vapaaehtoisille suunnatut koulutukset ja virkistystapahtumat sekä parannetaan vapaaehtoistyön merkityksellisyyttä ja tunnettuutta.