On upeiden vapaaehtoistemme ansiota, että voimme tarjota näinkin laajasti toimintaa ja tukea jäsenillemme. Tällä hetkellä toimintaa pyöritetään yli 40 vapaaehtoisen avulla. Koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoiset tehtäviinsä.

Vapaaehtoiseksi? Ota yhteyttä:
P. 045 613 1500
annukka.helander@nivelposti.fi

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten sinäkin voisit auttaa.

Vapaaehtoistoiminnan kurssi

Tule mukaan vapaaehtoisena yhdistyksen toimintaan! Kurssilla saat hyvän tietopaketin ja kuulet eri mahdollisuuksista toimia mukana yhdistyksessä.   Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä esimerkiksi yhdistyksen toimikunnissa, ryhmän ohjaajana, yhdistysesittelyjen pitäjänä tai vertaistukitoiminnan parissa.  Seuraava kurssi järjestetään keväällä 2019.

Tapahtumat

Tapahtumissa kaivataan usein vapaaehtoisia. Toimistolla pidetään kursseja, uusien jäsenten infoja ja muita tilaisuuksia, joissa tarvitaan henkilökuntaa huolehtimaan tarjoilusta. Järjestämme itse ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa kerromme yhdistyksen toiminnasta. Myös jokakeväinen nivelviikko työllistää runsaasti vapaaehtoisia. Lisäksi TULE-tietokeskuksen kerran kuukaudessa järjestettäviin yhdistyspäiviin tarvitaan päivystäjiä. Kysy lisää toimistolta!

Allasryhmän avustajat

Vesijumpparyhmissä käy useita toimintarajoitteisia, jotka tarvitsevat apua pukeutumiseen, peseytymiseen ja liikkumiseen. Vesijumpassa käynti ei olisi heille mahdollista ilman avustajaa. Erityisesti miespuolisille vapaaehtoisille on tarvetta, sillä naiset eivät voi mennä miesten suihkutiloihin.

Virkistystoimikunta

Virkistystoimikunta huolehtii jäsenmatkojen suunnittelusta ja ideoinnista. Jos käyt mielelläsi retkillä ja teatterimatkoilla, voit tarjoutua matkanjohtajaksi tai ilmoittaa kiinnostuksesi tulla mukaan virkistystoimikuntaan, joka kokoontuu noin parin kuukauden välein.  Matkanjohtajana vastuullasi on huolehtia siitä, että ryhmä pysyy koossa, ruokailu sujuu jouhevasti ja kaikilla on mukava tunnelma. Sopivassa kohtaa voit järjestää matkalaisille myös arpajaiset. Retken määränpää voi olla mitä tahansa kotikylän kesäteatterista maakuntamatkoihin tai joulumarkkinoista ydinvoimalaan. Ulkomaanmatkoissa meillä on aina mukana matkatoimisto apuna käytännönjärjestelyissä.

Tiedotustoimikunta

Jos olet kiinnostunut kehittämään yhdistyksen tiedotusta, on tiedotustoimikunta sinua varten. Tiedotustoimikunnassa suunnitellaan ja kootaan kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Nivelposti-lehteä ja ideoidaan asiantuntijaluentojen aiheita. Tiedotustoiminnan kehittämisen lisäksi tarvitsemme aika ajoin apua yhdistyksen esitteiden ja tapahtumamainosten jakamiseen. Autosta on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen. Esitteitä jaetaan moniin Turun seudun terveydenhuollon toimipisteisiin ja apteekkeihin.

Liikuntatoimikunta

Yhdistyksen liikuntatoimintaa ohjaa liikuntatoimikunta. Siinä vapaaehtoiset suunnittelevat ja ideoivat erilaisia liikuntakursseja ja tapahtumia, joilla lisätään jäsenten hyvinvointia. Voit ehdottaa omia ideoitasi liikuntatoimikunnalle tai sitten ilmoittautua mukaan suunnittelemaan osaksi toimikuntaa.

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät tarjoavat tukea ja apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Tärkeää on keskustella muiden samoja kokemuksia läpikäyvien kanssa. Vertaisryhmien ohjaajat koulutetaan ja heillä on itselläänkin kokemusta erilaisista nivelongelmista. Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen, sillä vertaistuessa jaetaan oman arjen ongelmia muiden kanssa luottamuksellisesti. Jos haluat kouluttautua vertaisohjaajaksi, niin ota yhteyttä meihin.